A l’Embarcador del Ter apostem pels productes ecològics

El Grup de Defensa del Ter, entitat que gestiona l?Embarcador del Ter de Manlleu, ha fet una aposta clara i decidida pels productes ecològics, de proximitat, artesanals i de comerç just. Proposem un model de consum diferent i més coherent, tenint en compte que el planeta que tenim és fruit del model de consum que portem, sobretot a occident. És urgent reduir el consum i consumir millor.
Des del Grup de Defensa del Ter constatem que hem complert el primer objectiu de l’Embarcador, fer que la gent tornés a donar la cara al riu, i demostrar que el patrimoni natural és imprescindible pel benestar físic i mental de la població, i que no surt a compte anar urbanitzant i tapant rius i rieres, sinó que el què cal és cuidar-les per gaudir-ne, són la nostra principal font de riquesa.
Amb el pas dels anys, l’entitat ha anat assolint nous reptes, i ja que el tema estrella dels últims anys ha estat la defensa del territori, creiem indispensable ser coherents i fomentar un model de consum que posi en valor la pagesia tradicional, el valor dels terrenys agrícoles i el foment de practiques respectuoses amb els animals, l’entorn i la salut del consumidor. A la pràctica:

-En lloc d’entrepans oferim llesques de pa amb embotit de porc ecològic, per agafar-nos l’àpat amb la tranquil·litat que es mereix. El pa és un dels productes estrelles d’enguany, ja que hem implicat en el projecte un forn de Manlleu, La Fleca, que ens farà pa artesanal amb farina ecològica. L’embotit és elaborat a Moià, a partir de porc ecològic criat a Osona i a la Vall d’en Bas.

-Continuïtat de les amanides del Ter, ecològiques i locals (senzilles, fresques… Boníssimes)

-Oferim cervesa de debò, la del Montseny. Produïda artesanalment per una cooperativa de Seva.

-Sucs de fruita ecològics del camp de Tarragona. Una aposta pels pagesos que fan la feina ben feta.

-Seguim tenint la fantàstica LLIMONETA DEL TER, perquè hi ha coses que no cal que canviïn. Feta al mateix Embarcador, amb llimones d’agricultura ecològica, menta de l’hort de Can Sanglas, sucre de comerç just i aigua del Ter.

Canvi de rumb en la navegació pel Ter, apostant pel passeig. Hem comprat tres noves barques per navegar tranquil·lament pel riu, i mantenim les piragües, de perfil més esportiu. El lloguer de les embarcacions es concentrarà els caps de setmana; dissabtes i diumenges d’11h a 14 del migdia i de 16h a 21 del vespre.

Les Llunes del Ter són el fil argumental d’una vintena d’actuacions que entre Juliol i Agost es programen a l’Embarcador del Ter, sobretot divendres i dissabtes a partir de les 10 del vespre. Enguany destaquem l’actuació de Pep Poblet el 24 de juliol, i la col·laboració de moltes entitats d’Osona.

L’Embarcador del Ter estarà obert a partir del 19 de juny, de dilluns a diumenge d’11 del matí a 12 de la nit.
Us hi esperem!
Grup de Defensa del Ter – 20 anys!
www.gdter.org