Concentració pel dret a l’habitatge

Aquest passat dissabte dia 19 de desembre es va celebrar una convocatòria reivindicativa pel dret a l’accés a l’habitatge digne a Osona on van assistir-hi un nombrós grup de manifestants.

L’accés a l’habitatge és, d’entre tots els drets de les persones, un dels que més amenaçat està per l’especulació. Després d’uns anys en què, astorats, hem vist com s’enfilaven els preus sense cap lògica, finalment s’ha vist que els preus de mercat no tan sols són inviables atesos els salaris de la major part de les famílies, sinó que a més, han portat a la ruïna a milers de famílies treballadores. Les hipoteques s’han convertit per a la majoria en una amenaça al benestar i a la possibilitat de fruir d’una vida digna. Constatem que a recer del negoci immobiliari s’han comès tota mena d’abusos, de trucs i d’operacions obscures on res no era el que semblava i on els més mancats d’escrúpols s’han aprofitat del desconeixement i de la bona fe d’algunes persones que necessitaven un espai per a viure-hi.
Ara moltes famílies es queden al carrer perquè no poden pagar, mentre que grans quantitats de pisos estan buits, inútilment, a l’espera que algú en pagui un preu, ara per ara, impossible. En el període de bonança econòmica i de creixement no es van portar a terme polítiques de construcció de pisos de protecció oficial. Ara potser ja no és el millor moment per endegar-les.

Cal fer sentir la nostra veu per dir ben clar i ben fort que això no pot continuar d’aquesta manera.

La convocatòria denunciava també el frau d’algunes persones treballadores d’entitats financeres respecte a la signatura d’hipoteques a persones d’origen immigrant.

Les diferents entitats que van donar suport a la convocatòria i que conformen la Plataforma pel dret a l’habitatge a Osona són:

Associació de nigerians, associació de veïns del Pla del Remei, Tapís, Càritas, La Torratxa, Col·lectiu de perjudicats de les hipoteques, CCOO de Catalunya, Coordinadora Obrera Sindical, UGT, Veus diverses, Xarxa pel Decreixement a Osona, Associació cultural l’Alou.

Noticia a Osona.com