Manifestació antitransgènica

L’any passat, 105.000 catalans vàrem recolzar amb la nostra signatura la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per a una Catalunya lliure de transgènics que la plataforma “som lo que sembrem” havia impulsat.
D’aquesta manera, la ILP superava el llistó de les 50.000 signatures que fixa la llei com a requisit per a ser debatuda i sotmesa a votació al parlament de Catalunya.
Però la resposta dels partits amb representació parlamentària no podia haver estat més decepcionant. CIU, PSC i PP han presentat esmenes a la totalitat que, de prosperar, condemnarien la ILP al rebuig sense ni tan sols haver pogut ser discutida en una comissió parlamentària.
Pels que crèiem que amb la ILP havíem començat a sembrar un futur lliure de l’amenaça transgènica, aquest veto prematur a la llei, aquest avortament sobtat d’un procés pretesament democràtic i de participació ciutadana ens escandalitza tant o més que la virulència amb què els cultius transgènics s’estan estenent al territori català. Més del 60% del blat de moro sembrat a Catalunya ja és transgènic!

Davant d’això, i per fer-nos sentir una altra vegada i no permetre que la ILP mori sense fer soroll, s’ha convocat una manifestació de suport a la ILP el diumenge 28 de juny a la Plaça de Catalunya, a les 12 del migdia.

El Grup de Defensa del Ter, com a grup ecologista que lluita per preservar la biodiversitat i l’equilibri dels ecosistemes, que s’oposa als models d’agricultura intensiva i que defensa la sobirania alimentària promovent el consum de productes locals, no hauria de faltar a aquesta manifestació. Per això convidem a tots els socis a sumar-se a l’acte de protesta del diumenge.

– Perquè no volem menjar pesticides.
– Perquè volem preservar els nostres ecosistemes.
– Perquè neguem el dret d’una empresa a atribuir-se la propietat intel.lectual de les nostres llavors.
– Perquè rebutgem un futur on grans multinacionales controlin el total de la producció mundial d’aliments.
– Perquè hem de tenir la llibertat de decidir, mitjançant un etiquetatge clar, si volem consumir o no productes transgènics.
– Per precaució, perquè es desconeixen els efectes a mig termini d’una tecnologia massa nova, perquè podria no haver-hi marxa enrere.

I perquè el Parlament de Catalunya ens representa a nosaltres, i no als grans laboratoris!

Atentament,

Grup de Defensa del Ter

Més informació:
http://www.somloquesembrem.org