Noves agressions a les rieres d’Osona

Els últims dies hem assistit a dues agressions que constaten que en ple segle XXI encara hi ha molt a fer pel que fa a la preservació del patrimoni natural.

La primera agressió és una tala indiscriminada del bosc de ribera a l’itinerari dels Molins del municipi de Calldetenes, al seu pas pel Molí de la Calvaria. Les fotos que s’adjunten parlen per si mateixes i el fet ja ha estat notificat a l’Agència Catalana de l’Aigua per part del Grup de Defensa del Ter. Aquesta tala és especialment greu no sols pel fet de menystenir el bosc de ribera i la seva funció primordial, sinó també pel fet de que s’ha devastat totalment un itinerari que forma part del nostre patrimoni cultural.

La segona agressió es va produïr dijous passat aprofitant les últimes pluges. Es tracta d’un abocament al rec de Fontanelles poc abans d’arribar al Gurri, al terme municipal de Vic i molt a prop de la carretera de Santa Eugènia de Berga. L’abocament feia una forta pudor, escuma i presentava un color marró xocolata, tal com es veu a les imatges que s’adjunten. Es va donar avís al Cos de Mossos d’Esquadra, però en aquests moments desconeixem el resultat de les seves investigacions.

GRUP DE DEFENSA DEL TER, 7 d’abril de 2009