Resultats del sorteig d’horts ecològics a Manlleu

Aquest dijous a les 13h ha tingut lloc el sorteig de les parcel·les d’hort a les hortes de Can Sanglas. Aquest sorteig és el punt i seguit d’un projecte que fa 4 anys que el GDT està treballant conjuntament amb el MIT i l’Ajuntament de Manlleu per tal de fomentar la pràctica hortícola ecològica.

A continuació trobareu els resultats del sorteig:

Les parcel·les s’han repartit proporcionalment a la demanda de cada categoria. Així, en la categoria d’homes d’entre 18 i 60 anys s’han adjudicat 13 parcel·les per a les 35 sol·licituds presentades. Els afortunats són Jordi Piñeiro López (amb la parcel·la 17), Miguel Ángel del Amo Valls (13), Joan Resina Castillo (24), Sergi Solà Clapera (10), Antoni Mas Febrer (20), Antoni Clavera Ortiz (8), Ivan Camarero Capdevila (11), Marc Munill Bernadich (12), Albert Crosas Pujolàs (23), Sergi Pujols Martínez (3), Ramon Coll Cutrina (9), Albert Solé Clapera (2) i Joan Roura Herrero (25).

En l’apartat de dones d’entre 18 i 60 anys, hi havia 28 sol·licituds i s’han sortejat 10 parcel·les. Les afortunades són: Isabel Àvila Martínez (5), Laura Generó Prat (22), Lurdes Clapera Rubirola (26), Maria Mercè Farràs Serracanta (14), Maria Llorens Campalans (15), Laura Morató Gómez (6), Montse Pujol Salvador (27), Olga Vilalta Pous (7), Trinidad Gómez Martínez (18) i Anna Casadevall Callís (16).

En la categoria d’homes majors de 60 anys, hi havia 5 sol·licituds i s’han sortejat dues parcel·les que són per Pedro Castillo Crespo (1) i José Asensio Calvo (4). En l’apartat de dones majors de 60 anys, només hi havia una sol·licitud i, per tant, l’única parcel·la sortejada ha estat per Núria Callís Areñas (21). Finalment, hi havia dues sol·licituds fetes per a entitats i l’única parcel·la disponible ha estat per la Fundació Privada Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona. La parcel·la adjudicada ha estat la 19, ja que era l’única reservada a una entitat per motius de proximitat a la zona de descans.

Les persones que no han obtingut parcel·la han entrat en una llista d’espera i optaran a una parcel·la en funció de si la vacant és de la seva categoria i el número d’ordre de la llista. Els cinc primers reserves per aquest ordre són: Ricard Comajoan Pujol, Anna Mora Sanglas, Juan Ramon Miras Orengo, Amparo Cunill Vilalta i Luís Bermúdez Valdivia.

Entre el col·lectiu d’hortolans afortunats amb una parcel·la s’establiran una sèrie de drets i deures establerts en la normativa municipal que s’ha el·laborat conjuntament amb l’àrea de mediambient de l’Ajuntament de Manlleu. Entre els quals destaca la pràctica ecològica i l’establiment d’una taula entre 2 representats dels hortolans i una sèrie de representats dels col·lectius impulsors del projecte per fer un seguiment de necessitats i conflictes dels horts.

Pel GDT la pràctica hortícola ecològica té un gran interès per tal de repensar les prioritats de l’urbanisme, recuperar espais de trobada, compartir coneixements, endinsar-nos en a la producció d’aliments de forma digna i saludable.