Aturem el Macro-polígon d’Osona!

Davant la demostració dels ajuntaments de Folgueroles i Vic del seu menyspreu a més de 1.000.000 metres quadrats de terrenys agrícoles i la seva voluntat de transformar-los en un MACRO-POLÍGON per a grans empreses; convoquem un acte públic de protesta i disconformitat.

No volem el Macro-polígon! Ni una comarca cada cop més plena de polígons buits (o polígons-magatzem) que no garanteixen cap tipus de feina de qualitat i que marginen el món rural.

Convoquem a qui vulgui compartir aquest sentiment de disconformitat aquest dilluns 15 de març a les 20.30h davant de l’ajuntament de Folgueroles, on a la mateixa hora començarà el Ple municipal.

S’atendrà als MITJANS DE PREMSA a les 21h, davant mateix de l’Ajuntament de Folgueroles. Posteriorment es preveu participar al torn de “Precs i preguntes” del Ple municipal de Folgueroles per deixar constància de la nostra disconformitat.

Des del Grup de Defensa del Ter manifestem la nostra bel·ligerància a la proposta de Macro-polígon que els ajuntaments de Vic i Folgueroles estan promovent de forma conjunta i que suposaria la pèrdua de 1.000.000 metres quadrats de terres agrícoles al centre de la Plana de Vic. Està previst organitzar una xarxa d’oposició amb altres entitats i militants així com emprendre algunes accions. De moment ja s’ha activat un grup al Facebook i s’han fet algunes declaracions.

Des del GDT estem orgullosos i segurs que cal lluitar per un territori mosaic de diferents realitats. És una qüestió egoista i de pura eficiència productiva que com a societat preservem i mimem el lloc on vivim, ens relacionem i necessàriament ens hi sentim identificats. Un territori que en el fons ens dona el nostre aliment. Així doncs, cal que el territori integri activitats humanes i econòmiques però que també pugui complir amb les funcions ambientals i paisatgístiques. En aquest equilibri hi juga un paper transcendental el món rural que conviu cada cop amb més pressions.

Davant els milions de metres quadrats de polígons buits que hi ha actualment per tot Osona i la situació d’atur generalitzat, no té cap sentit promoure encara un milió de metres quadrats més de nous polígons, que es quedaran també buits. És evident que els polígons per si sols no suposen feina, només cal veure sinó els índexs d’atur de l’àrea metropolitana i del Vallès.

En temps de crisi de l’esfera econòmica no es pot permetre que aquesta es tradueixi en una crisi de drets socials, ambientals i paisatgístics tal i com estan promovent la classe política i alguns sectors econòmics.

Atentament,

Grup de Defensa del Ter

Notícia a Osona.com