Crònica de l’acte del Macropolígon

Aquest diumenge 25 d’abril en un acte senzill i emotiu diverses entitats i un centenar de persones s’han manifestat Per una Plana Viva, terra, no polígons. En una convocatòria especialment pensada per qüestionar el projecte del Macropolígon dels ajuntaments de Vic i Folgueroles (i amb el de Tavèrnoles a l’expectativa) i proposar un pacte pel territori a Osona.

L’acte ha consistit en un esmorzar a l’ermita de St.Francesc s’hi moria (Vic, polígon Malloles) i el posterior recorregut de 4 km a peu fins a l?ermita de St. Jordi de Puigseslloses (Folgueroles) seguint el perímetre de la zona on s’ha projectat el Macropolígon.

A l’arribada a l?ermita de St. Jordi de Puigselloses, a les envistes del terreny afectat pel Macropolígon i el pas de les torres de la MAT (i l’irònic brunzit de l’electrogenerador, ja que l’ermita no té connexió elèctrica) s’han recitat poemes i un cop acabada la missa – amb la participació de Salvador Giralt i Pilar Cabot. Finalment, s’ha llegit el manifest de la convocatòria, a càrrec del saxofonista Pep Poblet.

Les diferents entitats convocants han participat en la organització de l’acte en la mesura de les seves possibilitats i val ha dir que ha estat tot un èxit. En un futur s’esperen noves mobilitzacions i convocatòries i seguir treballant amb xarxa i amb noves adhesions.

La proliferació de carreteres i polígons de grans dimensions no són sinònim de feina, quantitativa ni qualitativament; ens sotmet al gran capital i perjudica comerços, pagesia i el turisme rural. I en definitiva, ens fa més dependents de recursos externs i fa més vulnerable la nostra economia.

Importants sectors socials i econòmics de la comarca es comencen a posicionar no només respecte a la poca conveniència d’aquest projecte de macropolígon sinó d’un model de desenvolupament propi del segle passat i que confia en el creixement il·limitat. Actualment hi ha milions de metres quadrats de polígons buits a la Plana de Vic. No podem seguir malgastant recursos i ocupant el territori per promoure el benefici d’uns pocs, a canvi de suportar el greuges socials, econòmics i ambientals entre tots.

Atentament,

Grup de Defensa del Ter
www.gdter.org
93 850 72 34