Portem el sector ecològic al Mercat del Ram

El divendres dia 26 de març en el marc de les Jornades Tècniques del Mercat del Ram el Grup de Defensa del Ter i Veterinaris Sense Fronteres (Osona) vàrem organitzar una taula rodona sota el títol:
“El sector ecològic. Un futur pel país, un futur per la pagesia”

La taula va comptar amb diversos ramaders que ja estan produint en ecològic i van demostrar que és una opció viable econòmicament i desitjable per a les persones i el medi ambient.

L’endemà, el dia 27 de març, el Grup de Defensa del Ter va organitzar una sortida amb autocar per a visitar dues explotacions en ecològic:

-La granja Ramonich, de porcs en ecològic a la Vall d’en Bas. Actualment una de les poques granges del sector porcí que ja ha fet el salt i esperem que la segueixin moltes d’altres!

-L’hort viu, de producció hortícola ecològica a Manlleu i que fa un sistema de distribució directa als consumidors per evitar intermediaris.

El sector de la producció ecològica és viu!

I a més de fer productes de primera qualitat sense malmetre el medi ambient, assenyala el camí a seguir pel sector agrícola i ramader a Catalunya, actualment lligat de mans i peus a l’agro-indústria.

Atentament,

Grup de Defensa del Ter