Volem dur-te a l’hort! Curs pràctic d’horticultura a Torelló

Tenim el goig d’informar-vos que aquest 2010 hem organitzat un curs pràctic d’introducció a l’horticultura ecològica a Torelló, conjuntament amb la Calèndula (associació de consumidors ecològics), i amb el suport de l’ajuntament de Torelló. El curs començarà el dissabte 27 de febrer, i consistirà en 9 sessions matinals en dissabtes alternatius fins el 19 de juny.

Els alumnes podran disposar de parcel·la per practicar i recol·lectar els propis fruits durant tota la temporada, tot i que les classes només siguin cada quinze dies. Les sessions es faran en els terrenys d’una finca cedida a l’Ajuntament de Torelló, en arran del riu ter, a Can Terrers, passat el santuari de Rocaprevera. Precisament el terreny utilitzat pel curs serà una de les moltes parcel·les que l’Ajuntament té previst d’arranjar aquesta primavera per tal de crear una zona d’horts ecològics per la gent de Torelló. D’aquesta manera el curs servirà per començar a fer caliu i formar hortolans per aquesta futura horta.

El curs val 50 Euros o 45 Euros per socis de la Calèndula, del GDT, estudiants, o jubilats (es podrà pagar en la moneda local Eco Seny). Les inscripcions es poden fer al telèfon del GDT (93 850 72 34) a partir del proper dilluns 8 de febrer.

No només cultivem una vianda boníssima respectant el medi ambient, sinó que promovem pobles i ciutats sense tant ciment, relacions socials de proximitat, cooperació, una vida senzilla, el coneixement dels cicles naturals i la recuperació del vincle amb la natura. En definitiva, a partir d’uns simples horts, volem promoure un model de societat que toqui de peus a terra!