Jornada de captura de crancs invasors a la Riera de Merles

Benvolguts,

us fem avinent una convocatòria interessant de cara a aquest setembre, organitzada per ADEFFA.

El proper dissabte 17 de setembre, l’Associació ADEFFA (Associació de Defensa i Estudi de la Fauna i Flora Autòctona) organitza una jornada de captura de crancs invasors a la Riera de Merlès. La trobada és prevista a les 18h al centre situat a Camadoca (Santa Maria de Merlès) amb la visita a les instal·lacions, berenar i inici de la captura.

Podeu inscriure-us a la jornada abans del 10 de setembre a través del correu: a.adeffa@gmail.com

El cranc de riu autòcton era abundant en molts rius de Catalunya fa uns anys, estava adaptat a aquest medi, però l’home va introduir primer el cranc de riu vermell americà i després el cranc senyal, també americà. Són dues espècies que són portadors d’una malaltia, l’afanomicosi, que causa la mort de tots els crancs autòctons que es contagien. A més a més, les dues espècies de cranc introduïdes són invasores: tenen moltes cries l’any i provoquen destrucció de l’hàbitat on viuen, depredant també animals i plantes.

És important que les persones coneguem el problema, per no seguir escampant les espècies de cranc invasores pels rius i evitar l’extinció del cranc de riu autòcton.

Organitza:
ADEFFA