Quin futur amb el sector ramader industrial?

En una entrevista recent, l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal feia les següents declaracions parlant de la projecció d’una aposta del seu consistori:

“L’escorxador més gran d’Europa.
Segons Vila d’Abadal, un dels projectes econòmics més importants per la ciutat serà la creació d’un segon escorxador que permetrà matar 24.000 porcs al dia. D’aquesta manera, es convertirà en l’escorxador més gran d’Europa amb un volum d’exportació que arribarà al 90% de la seva producció. Segons l’alcalde, el projecte ocuparà unes 1.500 persones i suposarà una inversió per a la comarca de 21 milions d’euros. A més, ha afegit, l’illa còrnia serà sostenible gràcies a una planta de biogàs i una planta de biomassa.”

(veure entrevista sencera clicant <a href=”http://www.naciodigital.cat/osona/noticia/24279/josep/vila/abadal/hem/obligar/immigrants/sentir-se/catalans” target=”_blank”>aqu?</a>)
Font: Nació Digital del 13-1-11. Laura Busquets (ACN)

Una aposta que planteja molts dubtes no només ambientals, sinó estratègics, econòmics i socials. A continuació us relatem 2 notícies relacionades amb el sector ramader industrial que han aparegut també les últimes setmanes.

<a href=”http://www.naciodigital.cat/diaridelacrisi/noticia/6001″ target=”_blank”>”El preu dels cereals podria tancar el 25% de granges de porcs”</a>
Font: Nació Digital del 12-1-11

<a href=”http://www.lavanguardia.es/economia/20110116/54102674772/alemania-se-moviliza-contra-la-ganaderia-industrial.html” target=”_blank”>”Movilització a Alemanya en contra de la ramaderia industrial”</a>
Font: La Vanguardia del 16-1-11. Rafael Poch

Aquestes tres notícies ens porten a haver-nos de plantejar necessàriament quin futur ens espera si seguim apostant per un sector ramader industrial.

Grup de Defensa del Ter
<a href=”https://www.gdter.org/forum/index.php” target=”_blank”>Opina al F?rum del GDT</a>