Un metre d’escuma a Vic

Un veí de la zona ha avisat al Grup de Defensa del Ter del metre d’escuma que s’ha acumulat amb les pluges d’aquests dies al seu pas per Vic.

Els mitjans locals també s’han fet ressò d’aquest fet i la veritat és que les imatges són impactants.

<a href=”http://www.el9nou.cat/noticies_o_0/17336/acumulacio_d_escuma_meder_vic”target=”_blank”>Noticia a El9 Nou.cat</a>

El Grup de Defensa del Ter ens hem posat en marxa i hem avisat tant als mossos d’esquadra com a l’inspector fluvial de la zona. Els primers ho aniran a veure per aixecar acta. Pel què fa al segon, tot i que ens ha fet saber que van molt atabalats degut a les emergències generades per la crescuda dels rius ja estan al cas de la situació i en faran un seguiment. Segons ens ha explicat l’inspector fluvial segurament l’escuma es deu més que a un abocament, a la incapacitat de la xarxa de clavegueram de Vic d’absorbir tanta aigua a causa de les continues pluges i ha sobreeixit tot plegat.

De totes maneres, no es descarta que es tracti d’algun tipus d’abocament residual aprofitant la situació de pluja i crescuda dels rius.

Altrament caldrà vetllar perquè els ajuntaments es posin les piles amb la separació de les xarxes de clavegueram i d’aigües pluvials!