Xerrades del Seminari Taifa sobre l’actualitat econòmica

Xerrada: “Què està passant amb les Caixes d’Estalvi?”

A càrrec de: Miren Etxezarreta i Francisco Ferrer (seminari Taifa)
Data: 17 de febrer, 19:30h.
Lloc: Barcelona. Ecoconcern. Carrer Mare de Deu del Pilar, 15, ppal. (a prop del Palau de la Música) Metro: Urquinaona L1,L4.

La reestructuració del sistema financer espanyol que s’està duent a terme amb la reforma de les Caixes d’Estalvi i l’avaluació de la importància de la mateixa per als interessos populars mereix una reflexió detallada. Dos membres del Seminari Taifa ; Miren Etxezarreta i Francisco Ferrer- exposaran els seus anàlisis i la seva avaluació, amb elements comuns i les seves discrepàncies.

Davant dels durs atacs a les condicions de vida i drets socials que la població i les classes treballadores estan experimentant en aquests darrers temps, i convençuts que és important que les persones interessades tinguin la possibilitat de debatre sobre la natura d’aquests atacs, les seves causes i les seves conseqüències, el seminari Taifa es proposa iniciar unes xerrades de debat que puguin facilitar l’aprofundiment en la comprensió d’aquestes dinàmiques. L’anàlisi i el comentari serà des del punt de vista de les classes populars.

Les xerrades tindran una periodicitat mensual i tindran lloc a Ecoconcern a les 19:30h. Es proposa que un ponent faci una exposició prèvia d’uns 45 minuts i es dediquin al debat uns altres 30 o 45 minuts. Els ponents seran membres del seminari Taifa tot i que ocasionalment es contempla convidar altres ponents. El programa es beneficia de la cooperació d’Ecoconcern que presta el suport logístic.

La següent sessió tindrà lloc el 29 de març i es tractarà “La reforma de les pensions, el Pacte Social i les seves repercussions”

Els següents temes dependran de com evolucioni l’economia i la societat i s’aniran anunciant a mesura que s’observin temes d’interès.

—————————————————————————————————————

Programa per al dia 29 de març:

La reforma de les pensions, el Pacte Social i les seves repercussions

Des de principis del 2010 l’economia espanyola s’ha vist sotmesa a grans pressions des de les institucions internacionals i els mercats financers. La magnitud del deute del país sembla haver-los facilitat una forta pressió sobre el govern espanyol per tal de sotmetre el país a un dur programa d’ajust que ha suposat una severíssima política econòmica que ha conduït a deteriorar les condicions de vida, de treball i drets socials de la població. Entre les mesures més recents s’hi destaquen la reforma de les Pensions i el Pacte Social que han signat el Govern, la patronal i els sindicats, i que, sense dubte rebrà el suport de la majoria dels partits polítics. En aquesta xerrada es proposa repassar les mesures i intentar avaluar les repercussions dels mateixes en les condicions de vida i els drets socials de les classes populars i el teixit democràtic del pa?s.

+ info:
<a href=”http://seminaritaifa.org”target=”_blank”>http://seminaritaifa.org</a>