Des del Grup de Defensa del Ter estem participat de la Plataforma Aigua és Vida i us extensiva la següent nota.
Aigua és Vida presenta una:
MOCIÓ ALS AJUNTAMENTS ABASTITS PER ATLL per tal que s’oposin a la seva privatització.
La plataforma Aigua és Vida, formada per entitats de la societat civil ecologistes, sindicals, veïnals i de solidaritat, presenta el proper dilluns 5 de març una moció als ajuntaments abastits l’empresa pública Aigües Ter-Llobregat (ATLL) per evitar-ne la seva privatització, amb els greus impactes sobre les persones i el medi que això tindria.
//PROGRAMA
Hi intervindran:
Antoni Sala, ex-gerent d’ATLL
Mercedes Vidal, vocalia de medi ambient de la FAVB
Enric Tello, cap del Departament d’Història de l’Economia a la UB i president d’Ecologistes en Acció de Catalunya
Rubèn Tello, comitè d’empresa d’ATLL
Eloi Badia, membre d’Aigua és Vida
Dia: Dilluns 5 de març
Hora: 18h
Lloc: sala d’actes de CCOO (Via Laietana, 16, Barcelona)
ATLL és una empresa pública que actualment abasteix a més d’un centenar de municipis de 8 comarques, comportant un servei a més de 4,9 milions de persones. La seva funció és garantir el servei d’abastament d’aigua en alta, és a dir, des de la captació dels rius o pous fins al dipòsit municipal.
La privatització d’ATLL comportarà la negació de l’abastament d’aigua com un servei públic bàsic i dret humà, dret reconegut a l’Assemblea General de les Nacions Unides el 2010. En segon lloc, una important pujada de tarifa: no només haurem de fer front al deute intencionat que arrossega l’empresa sinó que a més a més pagarem el benefici del gestor privat (l’augment de tarifa previst pels consistoris està entre el 150 i el 300%). A més a més l’externalització de la gestió pot suposar un abés de mercat si la gestió en alta està en les mateixes mans que la gestió en baixa, contradient les lleis estatals i europees de defensa de la competència.
A tots aquests despropòsits cal afegir-hi la manca de transparència i democràcia que suposa la manera com s’està duent a terme el procés de privatització, amb un govern de la Generalitat que no ha consultat els municipis afectats per les seves decisions.
Per tots aquests motius des d’Aigua és Vida convoquem a consistoris, operadors públics municipals, organitzacions de la societat civil i ciutadania a l’acte on presentarem el procés de consulta als ajuntaments per a que hi puguin dir la seva.
Per a més informació:
Plataforma Aigua és Vida: http://aiguaesvida.wordpress.com/