Us adjuntem un preciós enllaç de la intervenció del professor Pedro Arrojo al programa àgora (TV3) del passat dia 19 de desembre del 2011.
“El bon estat de les aigües i del medi ambient no són un luxe de rics, sinó una necessitat pels més pobres”.
<object classid=”clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000″ width=”640″ height=”398″ id=”EVP3866810IE”><param name=”movie” value=”http://www.tv3.cat/ria/players/3ac/evp/Main.swf”/><param name=”scale” value=”noscale”/><param name=”align” value=”tl”/><param name=”swliveconnect” value=”true”/><param name=”menu” value=”true”/><param name=”allowFullScreen” value=”true”/><param name=”allowScriptAccess” value=”always”/><param name=”wmode” value=”transparent”/><param name=”FlashVars” value=”themepath=themes/evp_advanced.swf&autostart=false&minimal=false&videoid=3866810&instancename=playerEVP_0_3866810&refreshlock=true&basepath=
Pedro Arrojo, és economista i doctor en Ciències Físiques i especialista en recerca de l’economia dels recursos naturals i gestió d’aigües. Va ser un dels fundadors de la Fundación Nueva Cultura del Agua i l’únic ciutadà de l’Estat espanyol que ha obtingut el Premi Goldman (l’any 2003), considerat el Premi Nobel del medi ambient.
El motiu principal de la presència d’en Pedro Arrojo a Catalunya en aquesta data era per participar a la roda de premsa convocada per la plataforma “Aigua és Vida”.
En aquesta roda de premsa, juntament amb l’Albert Recio (economista i històric membre de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona i membre de la Plataforma Aigua és Vida)
es van denunciar els perills de l’espiral privatitzador al voltant dels serveis de gestió de l’aigua. I concretament, de la voluntat del govern català de privatitzar Aigües Ter-Llobregat (ATLL) i les seves infraestructures per deixar-les a mans de la gestió privada.
La contaminació, les lluites al voltant del control de l’aigua i l’interès mercantil que la gestió del servei genera són a l’ordre del dia arreu del món. Les principals empreses del sector privat de l’aigua sovint compten amb la complicitat del govern i el perjudici recau sobre la vida de molts ciutadans. Una qüestió que no és gens gratuïta, ni desinteressada.
El Grup de Defensa del Ter està participant a la plataforma Aigua és Vida i a la Xarxa per una Nova Cultura de l’Aigua. Els quals, juntament amb moviments socials i ecologistes d’arreu estan teixint una xarxa per qüestionar aquest model privatitzador. Un procés que serà visible a nivell internacional al pròxim <a href=”http://www.fame2012.org/es/” target=”_blank”>F?rum Alternatiu Mundial de l’Aigua – FAMA -</a> que tindrá lloc a Marsella entre els dies 12 i 17 de març del 2012.