Projecció de la pel·lícula INTERFERÈNCIES a Osona

Durant el mes d’abril es projectarà en primícia a Osona la pel·lícula INTERFERÈNCIES. Un film català que posa en qüestió el sistema i evindencia els interessos que hi ha darrera de la creixent mercantilització de les nostres vides i de les relacions entre països. La pel·lícula ha estat produïda sota llicéncia Creative Commons.

Les projeccions programades a Osona tindran lloc:

MANLLEU – dissabte 14 d’abril a les 10 del vespre al cinema Casals Gràcia. (entrada 5€).

VIC – divendres 20 d’abril a les 10 del vespre a l’espai ETC amb VIDEOFORUM posterior. En el marc de la programació del Cineclub de Vic. (entrada 4 €)

Organtiza: Grup de Defensa del Ter, Veterinaris Sense Fronteres (Osona) i La Remolatxa.

FITXA TÈCNICA DE LA PEL·LÍCULA:

INTERFERÈNCIES
Pablo A. Zareceansky. Catalunya, 2011

Producció: Quepo, per encàrrec de l’ODG. Guió: Albert Tola i Pablo A. Zareceansky. Fotografia: Albert Pascual. Direcció artística: Dàdac Bono. So: Agost Alustiza. Música: Lucas Ariel Vallejos. Muntatge: Regino Hernàndez, Mayte Hernàndez, Octavio Rodríguez i Jordi Puig. Durada: 74 minuts. Intérprets: Maria Ribera, Anna Casas, Cecilia Ligorio i Rodrigo Garcia Olza.

Sinópsi

Cecilia, Anna, Maria i Rodrigo formen una jove companyia teatral, de recent èxit per la seva descarada i transgressora posada en escena, i pel compromès social i polític dels continguts que mostren. Preparen la seva ropera estrena, una obra de denúncia sobre com la societat de consum accepta allò inacceptable. Una societat que no qüestiona un sistema polític econòmic que imposa deutes i empobriment sobre els més débils.

En aquest viatge, comencen per tractar de manipular dramàticament l’obra de l’autor francès Bernard-Marie Koltés, però en descobrir que no funciona, els actors s’abandonen a formes molt més directes, proveïdes d’humor i sarcasme. La creativitat colpeja de ple amb el respecte profund que senten cap a les temàtiques que volen tractar. Del deute extern al comerç internacional, del paper de les institucions financeres a l’abàs de les transnacionals, del model de consum al canvi climàtic, un seguit d’injustícies que aguditzen l’angoixa que van vivint durant el procés de documentació i aprenentatge. Van prenent consciència de la dificultat d’abastar la complexa i sagnant realitat que volen mostrar, entrant a poc a poc en una crisi d’identitat moral i artística que els enfronta entre si. Les manifestacions del 15M a tot el país envairan el procés creatiu de la companyia, suposant un punt d’inflexió sense retorn.

Quepo és una entitat sense ànim de lucre que treballa l’audiovisual com a eina d’informació, denúncia i sensibilització per conscienciar i fomentar l’acció. Fa vídeo, documentals i pel·lícules per sensibilitzar sobre la necessitat de participació ciutadana i acció social.

L’Observatori del Deute en la Globalització (ODG) és un centre de recerca activista de les relacions Nord-Sud i de la generació de deutes contrets entre comunitats durant l’actual procés de globalització.

+ info:
<a href=”http://www.interferencies.cc/ca/pelicula” target=”_blank”>http://www.interferencies.cc/ca/pelicula</a>