Concentració de rebuig al Polígon de la ctra. de les Llosses

El passat diumenge 17 de desembre vam assistir i vam donar suport a la concentració convocada per la Plataforma Aturem el Polígon de la carretera de les Llosses perquè nosaltres també:

– Valorem les planes agrícoles o fluvials del Ripollès com un patrimoni natural i etnològic actualment molt escàs a causa de la pressió urbanística de les últimes dècades. És, doncs, un recurs que tenim el deure històric de respectar i el deure moral de mantenir per a nosaltres i per les generacions futures. La terra és de totes i tots i no ha d’estar subjecte al benefici personal d’una minoria.

-Denunciem que la creació d’un nou polígon no respon a una necessitat real de sòl industrial ja que actualment el municipi de Ripoll disposa de set polígons industrials amb 39.509 m^2 de naus disponibles i 17.662 m^2 de parcel·les lliures en sòl industrial. A la resta de la comarca actualment es disposa també d’abundant sòl disponible construït o planificat. En són alguns exemples el polígon de la Colònia Llaudet a Sant Joan de les Abadesses, el de Niubò a Campdevànol i la Farga de Bebiè a les Llosses.

– Moltes d’aquests naus estan en desús o estat d’abandonament des de fa molts anys. No volem que la nostra terra pateixi els efectes de l’especulació i l’explotació banal. Demostrant que creació de més sol industrial no comporta sempre un augment dels llocs de treball.

-Apostar per l’especulació, la industrialització a gran escala i la subcontractació comporten precarietat laboral, tant en sou com en temporalitat, com hem vist amb aquesta crisi. Alhora, l’explotació de la Terra és i serà a costa de la destrucció del medi ambient, la pol·lució de l’aire i la contaminació dels nostres rius. No estem en contra de crear nous llocs de treball, sinó a favor de feines dignes per la nostra gent i respectuoses amb el medi.

Només amb l’organització i mobilització ciutadana podrem aturar l’explotació de les nostres terres i defensar les planes com patrimoni de totes i tots!