Sortida a les fonts de la Guixa amb l’Associació Sant Tomàs i la Creu Roja

El passat dimarts 13 de desembre es va fer una sortida a les fonts de la Guixa amb els alumnes que estan cursant el 2n curs de Prepara’t per treballar, del Servei d’inserció i formació d’Eina, de l’Associació Sant Tomàs.

Aquesta sortida forma part d’un projecte que pretén acostar la ciutadania a les fonts i donar-les a conèixer d’una manera més divertida i amena, gràcies a una molt bona explicació de la Laura Vivet i d’una fantàstica teatralització d’en Joan Clota.

Durant la sortida es van visitar tres fonts i els 8 nois i noies que hi van participar s’ho van passar d’allò més bé.

A la font del Ferro es van recollir escombraries que hi havia per terra per tal de conscienciar als participants i promoure el manteniment i la conservació de l’entorn de les fonts.

A la font de la Talaia es va fer una analítica de nitrats que va donar un resultat d’entre 40 i 80 mgN/L. Seguidament es va fer un brindis amb aigua potable embotellada com a gest per a denunciar la contaminació de l’aigua de les fonts de la comarca.

A la font de la Codina, el propietari va explicar que anys enrere, aquella font era freqüentada per gent de classe molt alta, part de la gent de la Guixa i també els frares del Remei, però que com totes, per desgràcia, s’havia anat abandonant.

Durant la sortida també es va donar a conèixer la importància de la vegetació de Ribera del riu Mèder i d’ algunes de les espècies característiques, com el vern, l’avellaner i el pollancre; i de com el contacte directe amb la natura provoca beneficis sobre la salut de les persones.

A arrel de la bona experiència, des de totes les parts hi ha la voluntat de seguir col·laborant i i de seguir treballant perquè el projecte creixi i tingui continuïtat.

Grup de Defensa del Ter