XXVIII Assemblea anual de socis del GDT

El passat 27 de novembre de 2016, es va celebrar la 28a assemblea anual de socis a l’Ateneu Popular Collsacabra a l’Esquirol. La present trobada va comptar amb una trentena de sòcies i socis.

Com és habitual, la diada va començar amb una magnífica xocolatada. A continuació, a l’assemblea, es va fer un repàs de comptes i es va parlar dels diferents actes que s’havien organitzat des de les corresponents comissions. La comissió purins va destacar el Porc Aventura (un viatge sorprenent a través de les afectacions del model porcí industrial a la comarca d’Osona i que hi van participar prop de 70 persones) i la Fira de les Merdes (un certamen en clau d’humor en què es presentaven les problemàtiques dels abocadors de purins i que va comptar amb la participació d’una vintena d’entitats de tot país).

La comissió de fonts, va explicar el seu nou projecte de fer sortides amb la finalitat de donar a conèixer les fonts d’una forma més lúdica i creativa. Es fa un itinerari passant per algunes fonts i de forma teatralitzada, es donen a conèixer les causes de la contaminació i l’ús social se’n feia. Actualment treballen conjuntament amb la Creu Roja i l’Associació Sant Tomàs. De cara a principis de l’any 2017, es tornarà a posar en marxa l’anàlisi de l’estat de les fonts de la comarca, de les quals des de l’entitat, agraïm a totes les persones voluntàries que ens ajuden i hi col·laboren.

Enguany, la comissió de contaminació atmosfèrica va exposar els elevats nivells d’ozó a la comarca i que provenen en bona part, de l’àrea metropolitana. També va informar de la moció que es va presentar al Consell Comarcal cantant la nadala «Fum, fum, fum» i que va ser aprovada per unanimitat; de la campanya de foment del transport públic a Roda de Ter i del nou projecte que s’anomena «Anem a l’escola sense contaminar».

Amb la creació de la Plataforma «Volem l’aigua neta, clara i nostra», la comissió gestió de l’aigua va explicar com està treballant per la remunicipalització de l’aigua i per la recuperació dels pous municipals de Torelló contaminats per percloretilè del famós cas Covit-Vem SA.

També es va parlar del futur de l’Embarcador del Ter, del qual se’n fa una valoració molt positiva, ja que és un espai d’oci que permet l’acostament de moltes persones al nostre estimat riu Ter i s’hi fan actes molt interessants com les Llunes del Ter.

I finalment, després d’un llarg matí i d’un fantàstic dinar de germanor, es va obrir un debat entre totes i tots anomenat «Repensant el GDT» per tal d’encarar i encaminar el futur de l’entitat. Ens quedem amb una frase concloent de la sessió: “El GDT és un projecte d’amor.” I és que la qualitat humana i sensibilitat de les persones que el formen no pot fer més que encarnar aquesta frase tan senzilla, però alhora, tan radical.

Grup de Defensa del Ter