Ruta a la vora del Ter amb alumnes de l’escola El Despujol de Masies de Voltregà

Des del Grup de Defensa del Ter hem participat en una excursió organitzada per l’AMPA de l’escola El Despujol de Masies de Voltregà, tot resseguint la vora del riu Ter.

Els alumnes de primària, acompanyats per les seves mares i pares, han gaudit d’un matí de tardor assolellat on els més petits han rebut les primeres pinzellades pràctiques enfocades a la diagnosi fluvial.

Marc Sánchez, membre voluntari del GDT, els ha acompanyat i entre tots els participants han après com es mesura la quantitat de nitrats que porta un riu (entre 0 i 5 mg/L en aquest cas, no està malament!). També hi ha hagut temps de fer servir la lupa i fixar-se en els invertebrats que habiten el riu, els quals poden indicar si l’estat ecològic és bo. Aixecant pedres i remenant les algues s’hi han pogut distingir Tricòpters, Efemeròpters i Plecòters, alguns cucs de terra, diferents Mol·luscos i Quironòmids. Tenint en compte aquesta gran biodiversitat i la poca presència de nitrats han pogut concloure que el riu no estava contaminat, tot i que durant la sessió ha quedat clar que quan es vol fer una bona diagnosi s’ha de tenir en compte tant la qualitat biològica, com la físico-química i la hidromorfològica.