II Fira de les Merdes

Amics i amigues,

Us volem anunciar i convidar a la II Fira de les Merdes de Catalunya que es celebrarà el dia 16 de setembre a Manlleu, de la qual el Grup de Defensa del Ter en som part organitzadora.

Fa aproximadament un any es celebrà en terres de Lleida la primera fira de les Merdes. Diferents col·lectius que patien agressions al seu territori i es sentien com el cul de Catalunya es trobaven per denunciar la nocivitat d’unes formes de producció i vida cada vegada més insostenibles. En aquesta primera trobada és va arribar a la conclusió que la contaminació no entén de fronteres territorials; així, ens podem trobar lluitant en contra d’alguns conflictes que poden semblar estrictament locals quan en veritat no ho són. També es va veure que la immensa majoria d’aquests conflictes soci-ambientals parteixen de la mateixa base: un model econòmic que prioritza el benefici econòmic privat enfront de l’interès comú. Aquesta lògica d’espoli no només està deteriorant el territori i les condicions laborals i de vida de les majories socials, també té unes conseqüències cada vegada més greus sobre el nostre estat de salut. Finalment a la Fira es va començar a confeccionar el mapa de les merdes de Catalunya que podeu consultar aquí: mapa de Catalunya. https://www.instamaps.cat/geoc Tot plegat amb un toc d’humor, per poder digerir millor les problemàtiques i treure’n solucions.

La II Fira de les Merdes de Catalunya pretén ser un pas endavant en el grau d’implicació i coordinació dels grups i persones participants, així com de cara a l’enllaçament i recolzament de les múltiples lluites en defensa de la natura i del territori que es donen per tot Catalunya.

Adjuntem el cartell amb la programació de la Fira. Esperem que puguis venir a participar-hi i agraïm tota difusió de l’esdeveniment entre els teus contactes.

Com pots suposar, tot aquest merder suposa una feinada important. Tothom qui vulgui donar un cop de mà serà benvingut. Pots contactar amb nosaltres a traves del correu: segonafiramerdes@gmail.com

 

Salutacions, fins aviat

Grup de Defensa del Ter