Ginesta Mary nova presidenta del Grup de Defensa del Ter

Aquest passat diumenge 5 de novembre va tenir lloc l’Assemblea anual de socis i sòcies del Grup de Defensa del Ter al Centre Cívic de Can Pau Raba de Vic.

En aquest espai es va aprovar el canvi de Junta, on Sergi Solà passa el relleu de la presidència de l’entitat a Ginesta Mary, la primera dona de la història del Grup de Defensa del Ter que assumeix aquest càrrec. La nova Junta, marcarà una línia continuista amb la feina feta fins ara en la defensa del riu i en incidir en els diferents conflictes ambientals, socials i econòmics que pateix la Conca del Ter.

També es va fer un repàs de les comissions actives que formen part de l’entitat i que durant l’any treballen diferents problemàtiques del territori, com els purins, les fonts, la contaminació atmosfèrica, la gestió de l’aigua, els camins, i es va fer valoració de com havia anat l’embarcador durant els mesos d’estiu.

Es va decidir canviar de data de l’assemblea anual de socis i sòcies de l’entitat, i a partir de l’any que ve ja es farà cada primavera. D’aquesta manera serà més pràctic debatre les propostes a realitzar i treballar de cara al llarg de l’any. També es va exposar i aprovar l’estat de comptes de l’any anterior.

Un dels debats que es va tractar, va ser sobre el posicionament del Grup de Defensa del Ter en la situació actual de país, on es va concloure aprofitar l’oportunitat que es presenta i ser actius en el procés constituent per crear una nova relació amb l’entorn a nivell ecologista.

La jornada va finalitzar amb una arrossada vegetariana per totes les persones assistents.