El Grup de Defensa del Ter s’adhereix a l’AMAP

El Grup de Defensa del Ter ens hem adherit a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública (AMAP), una associació integrada per ajuntaments i entitats amb l’objectiu de fer difusió i promoure la gestió pública de l’aigua, donant suport a tots els municipis i entitats que vulguin formar-ne part i així poder compartir coneixements, reptes i estratègies.

Un dels objectius és aconseguir que diferents municipis del nostre entorn i moviments socials i ecologistes s’adhereixin a l’AMAP i així poder ampliar el teixit social a favor de la gestió pública de l’aigua i poder incidir en les seves polítiques públiques. Actualment, en formen part municipis com Badalona, Barcelona, Cerdanyola del Vallès, el Prat de Llobregat, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet o Terrassa i les associacions Enginyers sense fronteres i Ecologistes en acció.

Una gestió pública de l’aigua ha de ser més eficaç, transparent, propera, democràtica i ha de garantir més implicació per part de la societat civil i els seus representants. També ha de garantir una visió integral del cicle de l’aigua i, en primer terme, la bona qualitat del medi natural i dels punts d’abastament, és a dir, el bon estat de rius, rieres, pous i aqüífers. Per això el Grup de Defensa del Ter és una de les entitats fundadores de la plataforma Aigua és Vida, des d’on juntament amb altres entitats i col·lectius, s’ha estructurat el relat dels moviments socials pel què fa a la gestió pública de l’aigua a Catalunya.