Participació a la creació de la Taula de Conca del Llobregat

Aquest mes d’abril ha tingut lloc a Terrassa una trobada amb diversos actors relacionats amb el riu Llobregat convocats per la Taula de l’Aigua de Terrassa i per ProuSal! per tal de promoure una taula de conca.

S’hi han reunit regidors i regidores dels ajuntaments de Cornellà, Abrera, Olesa i Rubí, junt amb les entitats Aigua és Vida, Martorell Viu, la Xarxa per una Nova Cultura de l’Aigua (XNCA), Ecologistes en Acció de Catalunya (EEAC), el Grup de Defensa del Ter (GDT), el Moviment Ecologista Sant Feliu (MES), el grup Alternativa d’Unitat Popular (AUP) de Rubí i La Societat Esportiva de pescadors d’Abrera. També hi han assistit, per part de l’acadèmia, la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la UPC (CUS) i representants de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA), a més de dos tècnics de l’Ajuntament de TERRASSA.

Des del Grup de Defensa del Ter, en Jesús Soler ha explicat com havia anat el procés de constitució de la Taula del Ter, experiència que pot servir per adaptar-lo a la realitat de la conca del Llobregat. Durant la jornada s’ha creat el grup promotor d’una Taula de Conca del Llobregat, que es preveu que entri en funcionament a l’octubre d’enguany, amb l’objectiu d’impulsar-ne la creació a partir de tres grans eixos :

– Recull de coneixements
– Mapa dels actors en el territori
– Pla de treball, propostes

El camí és llarg, però l’objectiu és clar: LA CREACIÓ D’UNA TAULA DE CONCA DEL LLOBREGAT perquè l’aigua del Llobregat és un bé escàs, però de totes i tots.