Presentació dels resultats de contaminació per nitrats de les fonts d’Osona i el Lluçanès

Aquest proper dimecres 21 de març a les 6 de la tarda el Grup de Defensa del Ter realitzarà la presentació dels resultats de contaminació per nitrats a les fonts d’Osona i el Lluçanès. La presentació es farà davant l’empresa Patel de Santa Maria de Corcó – L’Esquirol (Ctra Vic-Olot, km 11), per tal de posar en evidència que el model porcí ramader industrial de la comarca és el causant d’aquesta problemàtica.

L’acte es realitza entorn el 22 de març, dia mundial de l’aigua. Des de fa anys, des del Grup de Defensa del Ter denunciem reiteradament el mal estat de la conca del Ter amb els aqüífers i fonts contaminades per purins i els cabals ecològics del riu Ter que no es respecten.

Després de vint anys de mostreig de més de cent-cinquanta fonts de la comarca d’Osona, després de vint anys de denúncia del pèssim estat de les fonts, després de vint anys de ser el número u de contaminació per nitrats a Europa, després de vint anys d’ampliació continua de macrogranges de porcs, després de vint anys d’inacció de l’administració davant d’aquesta problemàtica, el GDT només hi veiem una única solució, que escenificarem durant la presentació dels resultats: «Beu aigua contaminada sense moderació, només així assegurarem la viabilitat de la vida humana a Osona».