27 de setembre VAGA MUNDIAL PEL CLIMA: Construïm una nova relació amb la natura

El Grup de Defensa del Ter ens adherim al manifest internacional per la Vaga Mundial pel Clima convocada pel 27 de setembre de 2019 que crida a la ciutadania a manifestar-se i realitzar accions reclamant el reconeixement de l’estat d’emergència climàtica i exigir mesures als governs per limitar l’increment de la temperatura global, abandonar els combustibles fòssils, apostar per una energia 100% renovable i reduir de manera urgent i prioritària a zero les emissions netes de carboni.

Aquesta crisi ecològica i climàtica va lligada al model capitalista global que ha necessitat de l’explotació del territori, els animals i les persones per assolir el creixement econòmic. Un model que ha provocat entre d’altres, la contaminació dels rius, fonts i aqüífers degut actualment al model ramader industrial intensiu.

També l’explotació per usos privatius de l’aigua dels rius, comportant una gran reducció dels cabals, ens ha portat a afavorir aquesta emergència climàtica en la que estem immersos. Cal garantir la vida, la dignitat, el bon estat ecològic i les funcions naturals que són pròpies dels rius.

Fem una crida per tal que aquesta jornada tingui un gran ressò i serveixi per combatre la crisi ecològica i climàtica arreu del planeta, i així garantir un territori i un futur saludable.

Veure manifest 27 setembre Vaga Mundial pel Clima