Breu resum de la trobada sobre la Via Verda del Ter

El dissabte 9 de febrer a Sant Joan de les Abadesses el Grup de Defensa del Ter vàrem organitzar una trobada oberta al voltant de la preocupació que genera la construcció de la Via Ciclista del Ter. Actualment s’ha fet el primer tram de Sant Joan de les Abadesses fins a la colònia Llaudet. Una obra que veiem excessiva, una nova infraestructura encaixada en les fràgils planes rurals del Ripollès amb un fort impacte mediambiental i amb uns costos massa grans.

Una vintena de persones varen respondre a la crida, entre elles representants d’associacions naturalistes, vinculades amb el territori, gent a títol individual, algun representant polític i mitjans de comunicació. El debat va ser distès i interessant, on tothom va poder expressar la seva opinió. Fruit de la reunió es varen recopilar diferents opinions i dubtes al voltant de la Via Ciclista i de com s’ha portat el projecte. Es va acordar treballar per consensuar un manifest de rebuig a l’actual Via Ciclista i que proposi alternatives més respectuoses amb el territori i la seva gent. En un futur pròxim es presentarà a la gent del Ripollès.

També podeu escoltar l’entrevista que La Veu de Sant Joan va fer a en Toni Clavera, membre del GDT, sobre la Via Verda del Ter. Per escoltar-la clica aquí