El GDT estrenarà el programa L’hora del Ter a Ràdio Manlleu

Dijous 7 de febrer s’estrenarà mundialment el programa L’hora del Ter, un programa de 30 minuts de duració que es podrà escoltar el primer dijous de cada mes de 20h a 20:30 a Ràdio Manlleu. Aquest programa és el primer dels actes de celebració dels 30 anys del GDT que se celebren enguany.

Hi trobarem diverses seccions: per començar, parlarem de l’actualitat de l’ecologisme al Ter, però també a la resta del territori i el món. Tot seguit, a la secció Els Afluents entrevistarem les diferents comissions que integren el GDT: camins, fonts, aire, model ramader, embarcador, etc. A continuació, serà el torn de l’Arrel. En aquesta secció ens endinsarem en una temàtica per tractar-la a fons. En el primer programa parlarem del bosc de ribera i les agressions que ha patit recentment. La següent secció es dirà 30 anys de batalles i servirà per explicar diferents moments importants de la trajectòria del GDT des dels seus inicis. Serà difícil fer la selecció! En aquest primer programa tindrem un convidat de luxe: en Rafa Garrido, que ens parlarà de la fundació del GDT, ara fa 30 anys, a causa de dos desastres mediambientals de gran impacte. Per últim acabarem repassant l’agenda d’actes del GDT i tancarem el programa amb una cançó relacionada amb la lluita de l’entitat.

El programa es podrà escoltar en directe a Ràdio Manlleu, al 107 de l’FM, per internet i als podcasts que penjarem els dies següents.