El GDT inicia la campanya de mostreig de les fonts 2019

Com cada temporada, a finals de gener, fem la campanya de recollida de mostres de les fonts d’Osona i el Lluçanès per analitzar-ne el contingut de nitrats. Ja fa més de 15 anys que diferents voluntaris i voluntàries es reparteixen els pobles i fan una visita a tres fonts del municipi.

El mètode és molt senzill, només cal arribar-hi amb una ampolla petita utilitzada d’aigua, esbandir-la amb anterioritat a la mateixa font i omplir-la. A l’ampolla, o en una etiqueta cal apuntar el nom de la font i el municipi. Enviarem també un petit formulari per correu per tenir més informació de l’estat i conservació de la font.

Després, les ampolles s’hauran de deixar a la Farmàcia Prat de Torelló (C/ del Pont, 21) o al Local del GDT (C/ Alta Cortada, 1 – Can Puget – Manlleu).

Totes les persones que vulgueu col·laborar amb la recollida d’enguany, podeu enviar-nos un correu a gdter@gdter.org i us assignarem un municipi. Les que hi vau participar l’any passat i voleu repetir, també ens podeu enviar un correu confirmant la vostra participació i les fonts que torneu a fer. Aquest any la campanya anirà del 19 al 27 de gener.

Com a novetat, comptarem amb la col·laboració de diversos agrupaments escoltes de la comarca. Realitzarem excursions juntament amb els agrupaments amb l’objectiu de recollir mostres d’aigua de les fonts que volem analitzar. Durant l’excursió, membres del GDT explicaran la problemàtica dels purins a la joventut escolta.