Èxit de la recollida de deixalles a Borgonyà

Aquest dissabte 27 d’abril una quarantena de voluntàries vam recollir tota la brossa acumulada a la llera del Ter al seu pas per Borgonyà. En total 2.118kg de deixalles. Bona part d’aquestes eren plàstics que havien arrossegat les riuades de la tardor. De fet, el que més feina va portar va ser retirar els plàstics negres que s’utilitzen als horts.

La recollida va comptar amb la col·laboració de la unitat de ràngers i noies guia de l’Agrupament escolta de Torelló i un grup de joves del CRAE de Santa Eugènia de Berga, a qui volem agrair la seva implicació. Aquest jovent es va sumar a les persones de Borgonyà i pobles veïns que havien respost a la crida. En total es van omplir més de tres contenidors d’obres de deixalles de tot tipus en els poc més de 500 metres on es va actuar. Entre els objectes més curiosos vam trobar rodes de cotxe o sabates.

Des del Grup de Defensa del Ter seguim denunciant que aquesta actuació l’hauria de realitzar l’administració pública enlloc de dedicar milers i milers d’euros a tallar arbres.