Informe 2019 sobre el primer tram del PR C-46 – Ruta dels Sorreigs

Bernat Codina, membre del Grup de Defensa del Ter, realitza voluntàriament des del 2011 el manteniment i un informe sobre l’estat de la ruta dels Sorreigs, en el seu primer tram, el comprès entre Santa Cecília de Voltregà i la cua del pantà del Sorreigs, conegut popularment com d’en Puigneró.

A l’informe presentat, Codina explica que “des del darrer informe d’octubre de 2017 he recorregut el tram amb una periodicitat aproximadament trimestral per fer-ne un seguiment de l’estat. L’any passat es van enregistrar pluges excepcionals a la comarca i això es va notar en el cabal del Sorreigs. En un parell d’ocasions, que jo sàpiga, va sortir de mare durant unes hores inundant alguns punts del tram de sender. I durant força dies el sender va resultar intransitable per la impossibilitat de travessar la riera amb seguretat pel corrent d’aigua que hi baixava. Aquest cabal constant i clarament per sobre de la mitjana, juntament amb els cops de riu, va malmetre les passeres d’Angelats, algunes de les quals s’havien refet el març de 2015.

D’altra banda, com a nota positiva, el tram que apadrino s’ha mantingut en bon estat, sense malesa ni obstacles físics durant tot aquest temps. Ben diferent d’altres anys en què hi havia hagut d’anar a desbrossar. La raó és que m’ha donat la sensació que ha augmentat considerablement el nombre de senderistes, ciclistes i fins i tot motoristes (!) que fan servir aquest tram de sender. Això dels motoristes és realment una novetat perquè no recordo haver-n’hi trobat en el passat. Per bé que és ben molest trobar-los, com a contrapartida contribueixen a mantenir la vegetació a ratlla.”

Podeu llegir l’informe sencer clicant aquí: informe_sorreigs8