La campanya de fonts inicia una col·laboració amb agrupaments escoltes

Enguany el mostreig de fonts que organitza el Grup de Defensa del Ter i que compta amb una quarantena de voluntàries ha obert una nova via de col·laboració amb agrupaments escoltes d’Osona. L’objectiu és apropar les fonts als més joves i conscienciar sobre la problemàtica dels purins.

Aquest dissabte varem fer el mostreig de fonts amb l’Agrupament Escolta i Guia Mestral de Sant Pere de Torelló. Les diferents unitats de l’agrupament van poder gaudir de 3 fonts properes al municipi mentre membres del GDT els explicaven la problemàtica i analitzaven in situ el nivell de nitrats de les fonts. La primera font que vam visitar va ser la Font de la Riera, tot i que no ens va ser possible localitzar el brollador i per tant no vam poder recollir-ne cap mostra. La segona va ser la Font de Ridaura o Riudaura, la podeu veure a la foto que hi ha més avall. Per últim ens vam apropar a la Font Surroca, que malauradament no rajava.

Aquest dissabte 2 de febrer el mostreig es farà conjuntament amb l’AEiG Arrels Manlleu. Si ens voleu acompanyar podeu venir a les 16h a l’estació de tren de Manlleu. Des d’allà anirem a la font de la Cadernera, caminarem pel passeig del Ter i pujarem fins la font de Tarrés.