Presentació dels resultats de contaminació per nitrats a les fonts d’Osona i el Lluçanès

Aquest proper dimecres 20 de març a les 4 de la tarda el Grup de Defensa del Ter realitzarem la presentació escenificada dels resultats de contaminació per nitrats a les fonts d’Osona i el Lluçanès. Per això convoquem a la premsa i a tota la gent que vulgui ser-hi present a la presentació que es farà a la font de les Nogueres de Sant Vicenç de Torelló. Aquesta és l’ubicació: https://www.google.com/maps/dir//42.0694337,2.2734792/@42.0695982,2.2732382,140m/data=!3m1!1e3 Per arribar-hi heu d’anar fins al final del carrer de la Cerdanya de Sant Vicenç de Torelló, lloc on comença un camí asfaltat que porta a la Casa de Nogueres. Vint metres després d’una fondalada amb un petit embassament, a mig pujar el turó, hi tenim la font, just al costat del camí.

L’acte es realitza entorn el 22 de març, dia mundial de l’aigua. Des de fa anys, denunciem reiteradament el mal estat de la conca del Ter amb els aqüífers i fonts contaminades per purins i els cabals ecològics del riu Ter que no es respecten.

Aquest any, el Grup de Defensa del Ter fa 30 anys, 30 anys de denuncia, 30 anys de lluita, 30 anys d’humor i amor al territori. Demanem a l’Administració, igual com estan fent milers de joves a tot el món, que ens donin la oportunitat de tenir un demà, que treguin els lobbies econòmics del poder. Volem que les persones que s’estan enriquint mentre d’altres perdem la salut i el futur, sentin vergonya, vergonya, d’haver-se cagat en l’aigua que bevem, o bevíem, car ara és un recurs segrestat.