Taller de fonts amb els escoltes de Torelló

El passat dissabte 4 de maig vam conèixer la unitat de Castors i Llúdrigues de l’Agrupament escolta Compte Jofre Verge de Rocaprevera de Torelló. Ens vam trobar a la font del Raig, situada a escassos metres del santuari de Rocaprevera. Aquesta és una de les fonts més contaminades d’Osona, el 2018 va quedar dins el top 3 amb 248 mg/l de nitrats.

Després d’explicar als castors i llúdrigues per què la font estava contaminada, vam analitzar-ne l’aigua i vam poder comprovar in situ com superava el límit per considerar-la potable (50mg/l). Aleshores, els Castors i Llúdrigues, d’entre 6 i 8 anys, van tenir una estona per pensar una solució per reduir la contaminació. Van arribar a la conclusió que la millor manera de que els porcs no generessin tants fems era que no n’hi haguessin i per què això passés era imprescindible que en deixéssim de comprar.

Per últim, vam acostar-nos al riu Ter per veure quin era el seu estat i vam comprovar que baixava cabalós pels les pluges dels dies anteriors però també hi vam trobar molts plàstics que no hi haurien de ser.