Vessament de purí a la llera del torrent del Poquí a Manlleu

Un cop més, la consciència ambiental i cívica de cada vegada més persones ha permès aturar i reparar una agressió ambiental.

Fa pocs dies van arribar al GDT informacions de que el torrent del Poquí a Manlleu, a prop de la font de la Cadernera era brut i feia molta pudor. Un veí ens va explicar que havia vist com de dalt d’una granja es vessava purí al torrent. Després d’anar-ho a comprovar, vam vehicular aquestes informacions als Agents rurals, demanant que ho investiguessin.

Els Agents rurals ens han confirmat que certament ha existit un vessament de purí a la llera del torrent del Poquí, i ens han enviat un comunicat on diuen textualment: «L’abocament provenia de la granja la Porcellera. S’ha fet denuncia a la granja Porcellera, per vessament de purí a llera del torrent del Poquí, com que el torrent està sec, no s’ha barrejat amb l’aigua i els hem fet netejar (succionar) el purí vessat i així evitar que quan plogui acabi tot al riu…»

Estem de nou davant d’un cas més d’abocament il·legal de purí que ens reafirma que tenim un territori totalment vulnerat. Esperem que la justícia actuï conseqüentment per tal de posar fi a aquestes pràctiques.

Grup de Defensa del Ter, 28 d’Agost, 2019