Aplec de l’Embarcador del Ter de Manlleu

Aquest dissabte 16 de maig a les 10 del matí realitzarem un Aplec de l’Embarcador del Ter de Manlleu de manera telemàtica obert a totes les persones sòcies del Grup de Defensa del Ter. Aquesta trobada servirà per debatre i prendre una decisió sobre si presentar-nos al nou concurs de l’Embarcador, que ha obert l’Ajuntament de Manlleu, i que finalitza el proper 22 de maig.

La situació en la que ens trobem actualment sorgeix aquest passat febrer quan l’Ajuntament de Manlleu ens comunica que no se’ns prorroga la llicència de l’ús de l’Embarcador del Ter, que ens va ser atorgada al 2018 pel termini d’un any i prorrogable per tres anualitats.

Per aquests fets, vam fer un comunicat públic explicant com va néixer l’Embarcador del Ter de Manlleu, per posar en coneixement de la gent la tasca social i ambiental realitzada pel Grup de Defensa del Ter tots aquests anys en aquest espai. L’embarcador va començar al 1996 de la motivació de capgirar el pèssim estat del riu d’aleshores i promoure el lloguer de piragües al riu Ter. La idea era acostar la gent al riu i potenciar la vivència i l’estima cap a la natura i el Ter. Al 2003 es convertia en un espai municipal que des de llavors s’ha tret a concurs públic i ha estat gestionat fins al moment pel Grup de Defensa del Ter. Els últims anys s’ha apostat per un model de consum responsable, oferint productes ecològics i de proximitat, lligat als valors de l’economia social i solidària.

El nou plec de condicions del concurs que ha obert l’Ajuntament per gestionar l’Embarcador aquest proper estiu i els tres següents, ha canviat de rumb valorant amb més puntuació les propostes encaminades a fer de l’Embarcador un “espai gastronòmic que prioritzi la qualitat i la varietat”, sense esmentar que sigui un espai per promoure el consum de productes locals i de proximitat com ha estat fins ara. També cal tenir en compte que aquest any les condicions poden variar segons la fase en la que ens trobem de la Covid19, fet que ha quedat reflectit en el plec de condicions actual.