Taula rodona: LA GESTIÓ PÚBLICA DE L’AIGUA ÉS POSSIBLE. Experiències de gestió pública

El proper divendres 4 de desembre a les 19h la plataforma Aigua Pública Manlleu organitza la taula rodona telemàtica ‘La gestió pública de l’aigua és possible. Experiències de gestió pública’ a través del canal de YouTube de la plataforma Aigua Pública Manlleu.

https://www.youtube.com/watch?v=whoqfGlDhVA&t=2142s

Amb la presència de:

Lluís Basteiro, AMAP (Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública). L’AMAP és una Associació de municipis catalans per tal de difondre i promoure la gestió íntegrament pública de l’aigua, així com donar suport als municipis que vulguin encaminar-se cap a una gestió pública de l’aigua.

Jordi Delgado, regidor de Montornès del Vallès. En aquest municipi vallesà, de dimensions similars a Manlleu, es va dur a terme la remunicipalització del servei d’aigua el 2014, després de més de 50 anys de gestió privada. La seva experiència és engrescadora. Des de llavors, s’han optimitzat els recursos econòmics que s’obtenen de les tarifes i taxes que paguen les persones abonades i s’ha recuperat el control i la planificació d’un servei bàsic per a la població.

Èric Sibina, Conseller del Cicle de l’aigua al Consell Comarcal d’Osona i alcalde de Sant Vicenç de Torelló. El Consell Comarcal d’Osona està liderant un dels projectes de gestió pública de l’aigua més ambiciosos de Catalunya, amb la creació de l’empresa pública ONAIGUA. Aquesta oferirà el servei d’aigua en baixa (la que arriba a les aixetes) als municipis que ho sol·licitin.

– La presentació i moderació de l’acte anirà a càrrec de la Immaculada Tubau, membre de la plataforma Aigua Pública Manlleu i del Grup de Defensa del Ter.

La plataforma Aigua Pública Manlleu organitza el seu primer acte divulgatiu per donar a conèixer diferents experiències de gestió pública de l’aigua. Una tendència que s’està estenent a Catalunya i que ha de servir per situar-nos a l’altura d’altres països europeus.

La mirada d’Aigua Pública Manlleu està centrada en l’objectiu i el convenciment que Manlleu ha d’avançar per assolir la remunicipalització del servei d’aigua el 2024, tal i com permet el contracte actual de gestió de l’aigua amb SOREA (multinacional Agbar-Suez).

L’accés a l’aigua potable i al sanejament és un dret humà bàsic reconegut per les Nacions Unides. Per això entenem l’aigua com un bé comú que cal preservar i mantenir per a totes les persones i per al manteniment dels ecosistemes naturals. La gestió de la qual s’ha de preservar de l’afany de lucre i l’interès privat de grans companyies i multinacionals de l’aigua; amb l’aigua no s’hi ha de fer negoci.

Arran de la pandèmia i del compliment de les mesures i restriccions sanitàries, aquest acte es farà telemàticament a través del canal de YouTube d’Aigua Pública Manlleu. Us convidem a seguir-lo i a fer-ne difusió.