Cap sanció per l’abocament de purins al torrent del Poquí a Manlleu

Al juny de l’any passat hi va haver un important abocament de purins al torrent del Poquí a Manlleu provinent d’una granja. El torrent baixava literalment marró i la pudor de purins era molt forta. Avisats els agents rurals, van poder comprovar els fets al mateix moment, i també posteriorment, l’Agència Catalana de l’Aigua i altres administracions.
Val a dir que no era la primera vegada que aquesta granja contaminava el torrent. En ocasions anteriors, el GDT ja havíem denunciat fets similars.

Fa uns dies ens va arribar la resolució d’aquest cas. L’ACA va fer tres inspeccions, que van servir, la primera, per constatar que hi havia restes a la llera sense trobar el causant. La segona, que en la granja indicada pels Agents Rurals, hi havia un problema de mala connexió que la granja estava resolent. I la tercera, per comprovar que la incidència estava resolta.
Finalment, l’ACA informa que ha decidit arxivar les actuacions.

Entenem, que aquest arxivament implica que no es contempla cap mena de sanció en un cas evident d’abocament de purins, que és reiterat, i que conclou el cas sense cap tipus de denúncia.

Aquest fet sembla evidenciar que l’administració és tolerant amb aquestes pràctiques que atempten contra la natura, en un territori greument vulnerat per els purins produïts per la indústria porcina.