Comencen els tallers per escoles i instituts del curs 2021-22

Una de les tasques del Grup de Defensa del Ter és informar i sensibilitzar als més joves sobre la importància de la defensa de la natura a través de xerrades i tallers a escoles i instituts del territori català.

Aquest curs ja s’ha anat a l’Escola d’Arts de Vic i a l’IES Vilamajor on en Jesús Soler (membre veterà de l’entitat i savi) i la Marta Vilaró (alliberada) han explicat la història i la tasca del dia a dia que realitza el GDT. Després de l’explicació els joves solen exposar els seus neguits i preocupacions de tal manera que s’obren debats molt interessants per tal de reflexionar sobre el futur de l’aigua, la qualitat del sòl fèrtil i la lluita per la defensa del territori contra la barbàrie capitalista.

A més, amb els alumnes de grau mitjà de disseny gràfic de l’Escola d’Arts de Vic s’ha impulsat un concurs en equips per tal realitzar un cartell que informarà sobre el mapa de les denúncies rebudes al GDT que es farà públic a finals o principis d’any i un altre per tal de felicitar el nadal als sòcis/es. Aviat sortiran els primers dissenys…

Per altre costat, un dels tallers que té més èxit es du a terme cap als segon i tercer trimestre del curs escolar aprofitant l’arribada de la primavera i s’anomena “La descoberta de les fonts i la seva problemàtica” que tracta d’explicar el problema de la contaminació que pateixen els aqüífers a Osona degut a l’abocament desmesurat de purins al sòl agrícola i es visita amb petits grups la font més propera per tal d’analitzar-la i fer un diagnòstic del seu estat. Gairebé sempre es troben contaminades la qual cosa serveix per sensibilitzar i implicar els joves en la lluita perquè algun dia aquestes fonts tornin a rajar netes i lliures de nitrats.

Si voleu concertar una xerrada o taller per la vostra entitat o escola no dubteu en contactar-nos al 663 112 147 o bé ecrivint un correu al gdter@gdter.org.