El 19S toquem de peus a terra!

MANIFEST PER LA NO AMPLIACIÓ DE L’AEROPORT DEL PRAT

El passat dilluns 2 d’agost es va fer públic l’acord entre la Generalitat de Catalunya i el Govern espanyol per ampliar l’aeroport de Barcelona – El Prat. Un acord tancat en una reunió no oficialitzada i d’esquena a una gran part de l’opinió pública que s’ha mobilitzat en contra d’aquest projecte durant els últims mesos. Amb aquesta operació, AENA, empresa de l’IBEX 35, aconsegueix poder invertir 1.704 milions d’euros per construir una terminal satèl·lit i allargar la tercera pista. L’acord inclou també els plans de creixement d’AENA als aeroports de Girona – Costa Brava i Reus, i la construcció d’estacions d’AVE en aquests aeroports. 

Per aquest motiu, organitzacions de l’àmbit social, veïnal, ecologista, de la pagesia i econòmic convoquem al conjunt de la ciutadania a una concentració unitària en protesta per la decisió dels governs català i espanyol, amb l’objectiu d’aturar aquest projecte abans del 30 de setembre, termini límit que s’ha fixat el Consell de Ministres per aprovar-lo. 

Fem una crida a la mobilització massiva de la població per denunciar l’opacitat i l’arbitrarietat amb les quals els dos governs s’estan pronunciant sobre una inversió de 1.700 milions d’euros que hipotecarà el nostre futur, sense cap projecte presentat públicament i amb total absència de justificació tècnica, social, ambiental, econòmica i financera.


Des del Grup de Defensa del Ter organitzem una anada conjunta amb autocar de Manlleu a Barcelona a la concentració del proper 19 de setembre a les 12h. T’apuntes?