Els moviments socials ecologistes fan aterrar els interessos capitalistes

El passat diumenge 19 a les 12h del migdia els moviments socials catalans vinculats d’una manera o una altra a l’ecologisme i a la defensa del territori vam omplir el carrer Tarragona de Barcelona de gom a gom per dir NO a l’ampliació de l’aeroport del Prat. Entre tambors, trompetes i joves que havien preparat coreografies per amenitzar la trobada i sota un sol espaterrant es podien llegir pancartes de tots colors: Menys avions, més vida! Decreixement o bàrbarie. Menys avions i més rodalies. Menys avions i més carbassons. Menys avions i més aigua al riu. Menys avions i més ocells!

El Grup de Defensa del Ter vam convocar a les 9.30h a unes 30 persones a Manlleu per anar plegats a la concentració amb autocar. Va ser una anada tranquil.la on es va llegir el manifest de Zeroport, organitzadors de la trobada juntament amb la Plataforma Ni un pam més.

Un cop allà i caminant darrera d’una pancarta que deia: “No més avions, toquem de peus a terra” vam anar-nos a trobar amb totes les entitats i persones que s’havien mobilitzat fins allà per defensar la natura, en concret la zona natural de la Ricarda, de la perversa idea d’ampliar l’aeroport de Barcelona en plena emergència climàtica i per interessos merament econòmics. Evidentment aquesta era una lluita extrapolable i no es deixava de cridar que l’ampliació d’aeroports avui en dia no és benvinguda ni aquí, ni enlloc.

Vam dinar asseguts a la gespa i després del cafè vam córrer per arribar puntuals a l’autocar que ja ens esperava per tornar a Manlleu. Durant el trajecte uns aprofitaven per dormir la migdiada i altres cantaven cançons tradicionals catalanes de tota la vida, rememorant en Xesco Boix i els Esquirols.

I així una lluita més, guanyada des de les entitats i els moviments de baix, sense presència política i a la que el Grup de Defensa del Ter hem donat suport entenent que al centre sempre hi ha d’haver la natura i la vida.