Manlleu aposta per la gestió pública de l’aigua

Aquest dimarts 20 de juliol de 2021 en el Ple de l’ajuntament de Manlleu la Plataforma Aigua Pública Manlleu (APM) ha presentat una moció per la gestió pública de l’aigua a Manlleu.

El Ple municipal ha transcorregut de forma plàcida tal i com s’havia previst; així que els partits polítics ERC amb 9 vots, CUP amb 3, PSC amb 3 i 1 vot no adscrit, han votat a favor de la moció i per tant es comprometen a seguir els passos necessaris per tal de recuperar la gestió pública de l’aigua que actualment es troba en mans de Sorea-Agbar. El partit Junts per Catalunya s’ha abstingut amb 4 vots i 1 regidor que no ha votat perquè tenia incompatibilitats en aquest tema.

Manlleu actualment pot gestionar el deute generat per l’última inversió en la infraestructura del 2014 per tal de liquidar-lo amb Sorea. És en aquest context i comptant amb la voluntat manifesta per part de les diferents forces municipals quan s’obre una finestra d’oportunitat per tal de remunicipalitzar el servei de l’aigua a Manlleu el 2024.

La Plataforma Aigua Pública Manlleu que agrupa entitats, sindicats, partits i ciutadania es conforma com la iniciativa que empeny i vetllarà perquè aquesta finestra d’oportunitat no es tanqui, ja que entén l’aigua com un bé comú que cal preservar i mantenir per a totes les persones i per al manteniment dels ecosistemes naturals. La gestió del qual s’ha de preservar de l’afany de lucre i l’interès privat de grans companyies i multinacionals de l’aigua; tenen clar que amb l’aigua no es fa negoci.

Amb motiu de donar suport a aquesta iniciativa una seixantena de persones s’han concentrat a les 19h de la tarda davant la plaça de l’ajuntament de Manlleu. S’ha muntat un altaveu on se seguia en directe Ràdio Manlleu que retransmet cada ple. També s’ha amenitzat la concentració amb diferents músics que han volgut donar suport a la causa i passar més bona espera.

La Plataforma APM compta amb l’empenta del Grup de Defensa del Ter (GDT) i l’Associació de Municipis per l’Aigua Pública (AMAP), entre d’altres, i ja s’hi han adherit una desena d’entitats del territori i més de dues centes persones a nivell individual. Al ser un moviment transversal, totes les persones que s’hi vulguin adherir i participar es poden posar en contacte amb la plataforma Aigua Pública Manlleu a aiguapublicamanlleu@gmail.com o a través del twitter@aiguamanlleu.