Mostreig de fonts del 13 al 21 de febrer

Aquest any degut a la situació de la Covid19 ens ha calgut aplaçar el mostreig de fonts d’Osona i el Lluçanès unes setmanes, per tal de poder assegurar la mobilitat de les persones voluntàries. Així el realitzarem del 13 al 21 de febrer coincidint amb el confinament comarcal.

Enguany, 61 persones voluntàries hi col·laboren, recorrent el territori d’Osona i el Lluçanès, descobrint indrets excepcionals a l’entorn de les fonts.

La majoria de les nostres fonts, indrets emblemàtics preciosos, que són els sobreeixidors dels aqüífers subterranis i l’origen de rierols i rieres que s’apleguen en els nostres rius, estan contaminades per els purins que genera la descomunal indústria d’engreixar porcs que ha envaït el país, arrasant amb bona part de la pagesia de tota la vida, respectuosa i indispensable.

El GDT, denunciem amb les dades obtingudes, any rere any, aquesta agressió, un dels més grans problemes ambientals de Catalunya, que ha destruït bona part de les aigües subterrànies i amb elles, els abastaments d’aigua de molts pobles i ciutats.