Presentació de la plataforma Per una plana viva amb més de 30 entitats adherides

Aquest dijous 11 de març s’ha presentat la plataforma Per una plana viva al teatre-auditori de Calldetenes, per tal de començar a caminar conjuntament totes les persones interessades i les més de 30 entitats adherides, amb l’objectiu d’articular una iniciativa ciutadana per pensar la plana de Vic com una unitat de conjunt i amb la sostenibilitat com a base. Per fer front als reptes del present cal una nova mirada territorial que superi la visió municipal.

L’acte de presentació va constar de la lectura del manifest per part d’en Víctor Sunyol i diferents representants de les entitats adherides, d’un tastet musical amb Guillem Roma i la conferència d’en Carles Crosas, que va estimular el debat amb tot un seguit de preguntes entorn el present i futur de la plana de Vic.

Diferents idees que van sorgir durant l’acte anaven entorn de que cal un pacte pel territori, entre diferents agents, transversal, amb debat enriquidor i propostes de futur. També que cal una mirada de conjunt, els POUMs municipals no serveixen per donar resposta als reptes de futur, sinó que solen agreujar-los. I finalment que és indiscutible que cal reaprofitar i omplir el què ja tenim construït, però també que és imprescindible posar la mirada en els terrenys agrícoles: com fem possible la pagesia.

Prop d’un centenar de persones van seguir l’acte en directe al teatre-auditori de Calldetenes i des de Instagram Live.

Properament es faran públiques les següents activitats de la plataforma Per una plana viva, que estan preparades per aquesta primavera.

Més informació i entitats adherides: http://perunaplanaviva.blogspot.com/
Manifest Per una plana viva: