Iniciem La Figuera, un cicle de cinefòrums ecofeministes

La comissió ecofeminista del Grup de Defensa del Ter ha organitzat, amb la col·laboració de l’Escola d’Arts Plàstiques de Torelló, un cicle de cinefòrums per reflexionar conjuntament sobre les relacions entre el feminisme i l’ecologisme. El cicle s’anomena La Figuera i s’inaugurarà el proper 13 de maig, a les 20h a la Plaça dels Torners de Torelló, amb la projecció del documental Honeyland (“La terra de la mel”). Les dates de les futures projeccions s’anunciaran més endavant, però l’objectiu és que es vagin fent a diferents poblacions de la zona.“La terra de la mel”, estrenada el 2019 sota la direcció dels cineastes Tamara Kotevska i Ljubomir Stefanov, se situa a un petit poble muntanyós de Macedònia del Nord i mostra la vida d’una apicultora tradicional, Hatidze Muratova, que acompanya la seva mare en els seus últims dies. La pel·lícula permet reflexionar sobre els processos d’explotació dels recursos naturals, el consumisme i les relacions entre una dona i la seva mare.

Després de la projecció, es farà un sopar col·lectiu (cadascú es porta el seu menjar) mentre es conversa de manera distesa sobre la pel·lícula. L’assistència és gratuïta i oberta a tothom.

Per últim, comentar que el logotip del cicle La Figuera ha sortit del taller artístic de joves de l’Escola d’Arts Plàstiques de Torelló que, amb l’acompanyament de la professora i il·lustradora Maria Gamús, van realitzar diferents propostes. El logotip escollit finalment per les membres de l’aplec ecofeminista ha estat el de Bruna Hernáiz.