Xerrada – col·loqui “Per una Pirineu viu: Aturem els JJOO”

El proper diumenge 8 de maig de 2022 a les 7 del vespre tindrà lloc una xerrada-col·loqui titulada “Per un Pirineu viu: aturem els JJOO” al Casal Popular Boira Baixa de Manlleu (C/ Rossell, 16). L’acte, que servirà com a presentació pública de la plataforma en contra de la celebració dels Jocs Olímpics al Pirineu l’any 2030, comptarà amb la participació d’una membre de la plataforma que s’oposa al macroesdeveniment. La presentació i moderació anirà a càrrec del Grup Defensa del Ter (GDT), entitat que co-organitza l’esdeveniment conjuntament amb el Grup Excursionista de Manlleu (GEM), el Casal Popular Boira Baixa i Arran Manlleu.

Des del seu naixement, la Plataforma Stop JJOO ha posat sobre la taula la urgència d’un gir radical en el model socioeconòmic del Pirineu per posar-lo al servei de la vida dels pirinencs i pirinenques i de la defensa del territori, entenent que l’organització d’uns Jocs Olímpics camina en una direcció radicalment contrària, enfortint el monocultiu turístic i la consegüent precarietat laboral i degradació natural del Pirineu.

Els organitzadors animen a tothom a assistir a l’acte, així com a desplaçar-se a Puigcerdà el proper diumenge 15 de maig, quan tindrà lloc una manifestació de caràcter nacional per mostrar l’oposició al macro-projecte que suposen els JJOO. Concretament, la marxa s’iniciarà a les 12h del migdia al Recinte Firal de la capital de la Cerdanya.