Campanya | D’on no n’hi ha no en raja

El 40% dels aqüífers catalans són inservibles per la contaminació de nitrats, principalment provinent dels purins. Perquè fa molts anys que patim els efectes nefastos d’una indústria càrnia que no només contamina rius i aqüífers, sinó que a més gasta molta aigua.

El 70% del consum d’aigua va per usos agraris amb una producció destinada majoritàriament a la producció. Tenim uns consumidors enormes i insaciables que fan que la resta del país ens haguem d’estrènyer el cinturó i pagar l’aigua cada cop més cara. Han convertit un bé fonamental i públic em un negoci privat.

I és que la manca d’aigua no és només manca de pluja, sinó que també és una mala gestió enfocada a satisfer sense mesura tots els interessos econòmics. A qui serveix el nostre govern?

Cal prendre moltes decisions, entre elles, canviar el model industrial ramader. S’ha de reduir dràsticament la cabana porcina i els consums d’aigua, s’ha d’eliminar la contaminació, cal potenciar la petita pagesia i la producció per usos locals.

I aquesta escassetat ha vingut per quedar-se. Si tu creus com nosaltres que cal gestionar d’una altra manera, suma’t a la nostra campanya.

Visita la web noenraja.cat