Fontada ecofeminista del Grup de Defensa del Ter

Aquest proper diumenge 12 de novembre realitzarem una nova fontada ecofeminista del Grup de Defensa del Ter a la font de les Paitides, font del Ferro i font del Noi Gran de Viladrau. Una bona ocasió per trobar-nos, parlar de fonts, d’aigua i expressar-nos amb accions artístiques.

Ens trobarem a les 10 del matí a la plaça Major de Viladrau on iniciarem un passeig de mitja hora fins arribar a la font de les Paitides, una font que raja abundantment. Donen nom a aquesta font les fades o dones d’aigua, “les paitides”, essers màgics arrelats a les llegendes populars. Segons molts excursionistes aquesta és la font amb l’aigua més bona de totes les del Montseny.

Seguidament esmorzarem (porta alguna cosa de menjar per compartir), i n’analitzarem els nitrats. A continuació farem la presentació de l’obra de la Montista Rierola.

A 2/4 de 12 anirem cap a la font del Noi Gran, passant per la font del Ferro, on hi farem una activitat artística familiar, un entorn màgic on malauradament la font del Noi Gran ha deixat de rajar, evidenciant que la crisi de l’aigua no és només sequera metereològica, sinó que és un una crisi d’escassetat i saqueig d’aigua on els negocis de l’aigua assequen el futur.