Mostreig de fonts d’Osona i el Lluçanès 2024

La campanya de mostreig de les fonts d’Osona i el Lluçanès del 2024 ja s’acosta. Enguany les dates de mostreig seran del 19 al 28 de gener.

Fa prop de 25 anys que diferents voluntaris i voluntàries col·laboren en fer possible l’anàlisi de nitrats de més de 160 fonts de tots els municipis.

Aquest any serà una bona ocasió per conèixer indrets i racons excepcionals, l’estat de les fonts contaminades per purins, i també i molt important, la quantitat de fonts que han deixat de rajar, i aprofundir en el motiu que ens ha portat fins aquí.

Totes les persones que vulgueu col·laborar amb la recollida d’enguany, podeu contactar-nos a través del correu gdter@gdter.org.

El mètode és molt senzill, només cal arribar a la font amb una ampolla petita utilitzada d’aigua, esbandir-la tres vegades amb anterioritat a la mateixa font i omplir-la d’aigua. A l’ampolla o en una etiqueta, cal apuntar el nom de la font i el municipi. Després, les ampolles s’hauran de deixar a la Farmàcia-Laboratori Prat de Torelló o al local del Grup de Defensa del Ter a Manlleu.