Com pots participar?

Al Grup de Defensa del Ter treballem per recuperar el bon estat del riu i el seu entorn, incidint en el model de gestió de l’aigua, el model ramader i la gestió del territori, utilitzant i promovent els camins vora el riu, les fonts, realitzant tot tipus d’activitats.

Ens organitzem en grups, que anomenem comissions, i també treballem en jornades de temes específics, que anomenem aplecs. Uns i altres són oberts a tothom. Vine i implica’t a una comissió:

Fonts i anàlisis de nitrats

A principis de cada any fem una campanya de mostreig de les fonts d’Osona i el Lluçanès per conèixer en quin estat es troben i el seu estat de contaminació per nitrats. Ajuda’ns a recollir mostres!


Gestió pública de l’aigua

Participa a plataforma Volem l’aigua neta, clara i nostra o a Aigua Pública manlleu. S’estan movent per retornar els serveis d’aigua municipals a la gestió pública. Organitzem xerrades, projecció de documentals i altres actes sobre la remunicipalització de l’aigua.


Model ramader i contaminació per purins

Treballem per denunciar el fracàs del model actual de la gestió ramadera i dels purins. Davant les agressions al medi, tramitem les accions legals pertinents. Envia’ns les teves denúncies a través de la pàgina web.


Camins vora rius

Apropem el riu a les persones. Hem imaginat, hem construït i gestionem els camins Vora Ter GR-210, Vora Ges PR-C47 i Sorreigs PR-C46.
Ajuda’ns a fer-ne el manteniment o apunta’t a les jornades de voluntariat.


Ecofeminisme

Com el feminisme pot enriquir l’ecologisme? davant les agressions a la natura, volem recuperar la connexió amb ella; apropar-nos al riu i a les fonts de moltes maneres.


Gestió del territori

En l’actual model de gestió del territori, malbaratador de terreny agrícola, el GDT ens oposem a la construcció de més polígons industrials a la comarca. Participa a la plataforma Per una plana viva!
http://perunaplanaviva.blogspot.com/


Ens calen totes les veus per fer el nostre millor discurs. Fes-nos arribar la teva opinió. Estem oberts a altres formes de col·laboració. Al teu aire. Només calen ganes i il·lusió, no cal que siguis expert.

Demana’ns informació i difon les nostres propostes i activitats a tots els teus contactes.