Com pots participar?

Al Grup de Defensa del Ter treballem per recuperar el bon estat del riu i el seu entorn, incidint en el model de gestió de l’aigua, el model ramader, el model energètic i la gestió del territori, utilitzant i promovent els camins vora el riu, les fonts, les xarxes socials i de comunicació de l’entitat, l’horticultura…

Ens organitzem en grups, que anomenem comissions, i també treballem en jornades de temes específics, que anomenem aplecs. Uns i altres són oberts a tothom. Vine i implica’t a una comissió:

Fonts i anàlisis de nitrats

A principis de cada any es fa una campanya de mostreig de les fonts de la comarca per conèixer en quin estat es troben i si estan contaminades per nitrats.
Ajuda’ns a recollir mostres.


Gestió pública de l’aigua

Participa a Plataforma Volem l’aigua neta, clara i nostra! S’estan movent per retornar els serveis d’aigua municipals a la gestió pública. Organitzem xerrades, projecció de documentals i altres actes sobre la remunicipalització de l’aigua.


Model ramader i contaminació per purins

Treballem per denunciar el fracàs del model actual de la gestió ramadera i dels purins. Davant les agressions al medi, tramitem les accions legals pertinents.
Envia’ns les teves denúncies a través de la pàgina web.


Camins vora rius

Apropem el riu a les persones. Hem imaginat, hem construït i gestionem els camins Vora Ter, Vora Ges i Sorreigs.
Apadrina un tram i ajuda’ns a fer-ne el manteniment o apunta’t a les jornades de voluntariat.


Contaminació atmosfèrica

Ajuda’ns a crear consciència entre la població i reclamar de les diferents administracions competents l’aplicació de solucions per tal de reduir la contaminació atmosfèrica, que afecta directament la salut de les persones.


Gestió del territori

En l’actual model de gestió del territori, malbaratador de terreny agrícola, el GDT s’oposa a la construcció de més polígons industrials a la comarca.
Participa a la Plataforma Aturem el Polígon de la ctra. de les Llosses per ajudar a aturar el projecte!


L’Embarcador del Ter

Vine a gaudir de fresques i delicioses tardes d’estiu a l’Embarcador del Ter. Organitzem actes reivindicatius i de denúncia per donar a conèixer problemàtiques, cercar-hi alternatives i trobar-hi solució.
Sigues un més a fer-nos costat!


Ens calen totes les veus per fer el nostre millor discurs. Fes-nos arribar la teva opinió. Estem oberts a altres formes de col·laboració. Al teu aire. Només calen ganes i il·lusió, no cal que siguis expert.

Demana’ns informació i difon les nostres propostes i activitats a tots els teus contactes.